logo de Deméter de Tastavins, S.L.

logo de Deméter de Tastavins, S.L.
conreu d'oliveres, ametllers, vinya i horta. Agricultura amb Certificació Ecològica. demeterdetastavins@gmail.com

dimarts, 9 d’agost de 2011

Benvolguts amics,

no tant puntual com sempre arriben aquesta setmana les noticies des dels horts...

Pel que fa la dinàmica de la terra, us volíem comentar que els porros d'hivern així com les primeres col-i-flors estan trasplantades per a poder aprofitar aquestos mesos de calor i arribar ben formats a la tardor o a les portes de l'hivern. Les cols també es van transplantant a mesura que les parcel·les van quedant lliures dels cultius anteriors. Els broccoli (mes gustosos que les col-i-flors i mes resistents al fred) seguiran en les properes setmanes.


En èpoques d'abundancia com l'estiu no es pot dormir a la palla, només gaudint de la gran disponibilitat de productes: s'han de preveure les èpoques mes escasses. No es poden perdre de vista les carabasseres, que necessiten el reg adient per a engruixir els fruits, s'ha de preparar el terreny pels espinacs, les faveres, els pèsols; sembrar naps d'hivern i l'api; pensar a la millor ubicació pels alls tendres i secs..... Aquesta feina apassionant, requereix ara una mica de sacrifici, tot i així, la natura ben cuidada i ajudada, ens retorna amb escreix la recompensa amb forma de fruit el que li dediquem en temps.

La cistella d'aquestes setmanes portarà una mica te tot: tomàquets, pebrots verds, albergínies, carabassons, cogombres, enciams, ceba tendra, mongetes (per qui no n'hagi rebut la setmana passada) unes poques pastanagues (en procés de renovació) algunes bledes i si s'escau alguna patata.Tingueu una bona setmana

Una de les caixes d'aquesta setmana

Cap comentari:

Publica un comentari